ENDÜSTRİYEL HİZMETLER SÜRECİ
Test hizmeti alabilmek için izlenmesi gereken prosedür aşağıda verilmiştir;
- 1. www.sagetest.gov.tr web sayfası açılır.
- 2. Başvuru öncesi “Endüstriyel Hizmet Koşulları” belgesi incelenmelidir.
- 3. Aşağıda bulunan “Endüstriyel Hizmetler Listesi” nde yer alan hizmetler için “Test Talebi” sayfası açılarak ilgili yerler online şekilde doldurulup gönder butonuna basarak veya aşağıda bulunan “Endüstriyel Hizmet Başvuru Formu” doldurularak formda belirtilen yöntemlerden biri ile TÜBİTAK SAGE’ye ulaştırılmalıdır.
- “Endüstriyel Hizmetler Kataloğu” için tıklayınız
- “Endüstriyel Hizmet Başvuru Formu” için tıklayınız
- “Endüstriyel Hizmetler Listesi” için tıklayınız
- “Endüstriyel Hizmet Koşulları” için tıklayınız
Testlerin yapılabilirliğinin belirlenebilmesi ve ücretlendirilebilmesi için aşağıdaki bilgilerin başvuru formu veya ekinde verilmesi gereklidir.
- • Test standartları büyük çoğunluk ile test süresini ve sınır koşullarını kullanıcıya bırakmaktadır. Başvuru formunda test süreleri, sınır koşulları, test kategorileri ve test prosedürleri ayrıntılı verilmelidir.
Örnek 1: MIL-STD-810F standardına göre yüksek sıcaklık testi için şartlandırma süresi (2 saat), şartlandırma süresinin yüzey sıcaklık ölçümüne bağlı olması/olmaması durumu (test numunesi yüzey sıcaklığı şartlandırma sıcaklığına ulaşınca şartlandırma süresi başlatılacaktır vb.), şartlandırma sıcaklık seviyesi başvuru formunun açıklamalar kısmında mutlaka verilmelidir.
Örnek 2: MIL-STD-810F Standardına göre titreşim testi için, metot ve kategori bilgisi (Method 514.5 – Vibration, Category 14 - Rotary wing aircraft – helicopter, Figure 514.5C-10’a göre aşağıda verilen titreşim profilinin), titreşim profilinin uygulanacağı eksenler ve uygulama süreleri (x, y ve z eksenlerinde, her eksende 4 saat titreşecek şekilde test kalemine uygulanması) başvuru formunun açıklamalar kısmında mutlaka verilmelidir. - • Test numunesinin dış boyutları, ağırlık merkezi konumu, ağırlığı, bağlantı, taşıma ve kaldırma arayüzleri ile normal kullanım sırasındaki duruşunu gösteren bir şematik çizim / teknik resim / katı model vb. başvuru formu ekine konulmalıdır.
- • Titreşim, Şok ve İvmelendirme Testleri için test numunesine özel, yapısal gereksinimleri sağlayan bağlantı aparatı (fikstür) tasarımı gerekmektedir. Fikstür tasarımının TÜBİTAK SAGE tarafından yapılması isteği veya tarafınızdan yapılacağına ilişkin bilgi başvuru formunda belirtilmelidir. Fikstür tasarımı hususunda üretim öncesi teknik resminin ve yapısal analiz raporunun TÜBİTAK SAGE tarafından incelenmesi gerekmektedir.
- 4. Formların TÜBİTAK SAGE’ye ulaşması sonrası uygun ise başvuru sahibine teklif gönderilecektir. Uygun değil ise başvuru sahibine bilgilendirme yapılacaktır.
- 5. Teklifin başvuru sahibi tarafından yazılı onayı sonrasında ilgili çalışmalar başvuru sahibi ile iletişime geçilerek başlatılacaktır.
- 6. Hizmet süreci ile ilgili tüm geribildirimlerinizi iletmek için sage.tubitak.gov.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.